27 November 2004

Zaterdag 27-11-2004

Port Douglas - Cairns

Vanochtend voor het laatst een heerlijk ontbijtje genomen in het Mundi restaurant. We pakken langzaam de koffers want het begint alweer warm te worden. Vancht een paar flinke regenbuien gehad. Ben er wakker van geworden moest gelijk plassen. Om 10 uur checken we uit en gaan met de auto even naar Port Douglas laatste boodschapjes halen.

Daarna rijden we naar Cairns. Even in de Botanical Garden een wandleing maken en een bakje koffie drinken. Tegen 1 uur rijden we naar het vliegveld waar we eerst de mini in leveren bij Thrifty. Op de W.C. doe ik een lange broek + t-shirt aan. Erwin verkleed zich gewoon in de hal. Onderweg van Port Douglas naar Cairns zakte de terperatuur door een regenbui van 30ºC naar 24,5 ºC.

Om 14.50 uur kunnen we instappen. Het is op dezelfde verdieping (er is maar 1 verdieping) waar de duty free winkels zijn. Het is maar een kleine vliegveld. Bij het inchecken blijken onze koffers te zwaar. Samen 36 kg. Er moest dus 2 kg uit de handbagage. In een andere tas. Later hebben we de 2 kg er weer ingestopt. Is toch een wassenneus.!!!!!!!!. Bij de controle van de tassen, na de douane werd de nagelknipper eruit gehaald. De nagel vijl werd er afgebroken. De rest mocht en we houden. Erwin moest zijn riem van de broek afdoen bij de detctiepoort. Zijn broek zakte bijna van de kont af. Grapje. Volgens mij is hij wel een paar kilo aangekomen (zenuwen denk ik).

Inmiddels in het vliegtuig.
Om 18 uur hebben wij onze late lunch gehad. Voor Erwin weer de chicken zonder broccoli maar met slaboontjes deze keer (lucky Erwin). Voor mij pasta met kaassaus zonder Pumpkin maar met mushroom. Vooraf zalm met aardappelsalade en toetje was lekker, chocoladecreme cakje. Het smaakte allemaal heerlijk. Voor mij een witt en Erwin een rode wijntje.

De trip in het vliegtuig gebruiken we door een filmpje of 2 te bekijken. Het zijn redelijke nieuwefilm. Op het moment dat Renate een dutje wil doen, gaan de lampen aan voor een rondje van de zaak. Een paar 1/3 boterhammen met een lekkere ijsje. Het is nu nog 11/2 uur naar HongKong en dan moeten we eerst een paar uurtjes wachten voor dat we verder kunnen. Hopelijk is ernog het e.e.a. open op het vliegveld.

Vertrek Cairns 15.30 uur aankomst HongKong 8.20 uur - in totaal 7 uur gevlogen.

Vertrek HongKong
Het is nu nog net zaterdag in Hongkong (23.00 uur) en we hebben net een lekkere vette hap van de Burgerking gegeten. Nog ± 1,5 uur en dan kunnen we aan boord. En dan nog een hele trip naar A'dam. Het is hier een ongelofelijk groot vliegveld. Ze hebben hier 80 gates en een groot winkelcentrum. Ondank dat het best we druk is hebben we makkelijk een plekje kunnen vinden om te relaen. Het is heel raart maar er heerst hier toch een soort van rust.