2 November 2004

Dinsdag 2-11-2004

Sydney

6 uur wakker. Lekker nog wat dutten. Buiten wordt het licht. De stad komt weer in beweging. Erwin kijkt t.v.. The weather forecast, Sydney zonnig met bewolking, 26 ºC. donderbui met regen hebben we al gehad. Nu breekt het zonnetje door. We zien voetbal, Ajax teg NEC, grappig hé. Aan de anderkant van de wereld en dan toch een stukje Nederland.

Vanuit het hotelkamer hebben we prachtig uitzicht op de Sydney Harbour Bridge en een stukje Opera House en The Warf aan de Wooloomooloo Bay. En natuurlijk de hoge flats met veel groen er tussen. The Domain Park.

We ontbijten in de Queen Victoria Mall. 2x geroosterde foccaccia met jam + 1 croissant ham kaas.

Lopen naar de Chinese Garden of Friendship. Entree is Aud. 12. De rust die zo'n tuin uit zou moeten stralen vindt je dus niet terug. Ontzettend veel achtergrond lawaai. Geen rustpunt dus.

Lopen verder links langs Cockle Bay. De omgeving bestaat eigenlijk uit strakke moderne gebouwen zoals Sydney Exhibition Centre en Convention Centre en de strakke waterpartijen op de promenade. Bij een cafe aan het water drinken we wat. Het begint al behoorlijk warm te worden. Spijt dat ik de fleece jas heb meegenomen. Vanuit deze baai vertrekken dus ook de rondvaart boten net zoals op Circular Quay. We lopen richting the National Maritieme Musea maar besluiten dit niet te bezoeken. Via de Pyrmont Bridge (hoe is het mogelijk maar autovrij) naar de Sydney Aquarium (Aud. 44). Heel erg mooi vooral de bassin met haaien.

Vandaag is de Melbourne Cup, de beroemde paardenrace van Australie. Op Kingstreet Wharf merk je dit goed. De vrouwen hebben allemaal nette pastelkleurige jurkjes aan. Hoedjes of haarversiering en hooggehakte sandaaltjes. De heren netjes in pak. De race wordt gevolg in sjieke restaurants waar ook gewed kan worden (lange rijen). Vandaar uit naar the Rocks.

In de pakhuizen zijn allerlei gallerieën en souvenirwinkeltjes gevestigd. Hier moeten we schuilen. De regen valt met bakken uit de lucht. Hevige maar korte buien.

Koffie en een strawberry frappucino (milkshake) gedronken bij Starbucks cafe. Overal heb je van deze coffeeshops (geen drugs). Koffie wordt veel en overal gedronken. Sydney Centre rond George St. is echt het kloppend hart van de zakenwereld. Alle grote kantoren van de wereld zijn hier aanwezig. Wij zijn moe en hebben pijn in de voeten, kuiten en in de rug. We lopen maar terug naar het hotel. Het is ook 5 uur. Wij zijn nog niet gewend aan deze snelle stad met veel verkeer. Nergens is hier rust te vinden.

We gaan terug via Sydney Tower. Krijgen eerst een 3D film te zien. "een tour door Australie" Zeer mooi gedaan . Daarna 910m met de lift omhoog binnen een paar minuten. Het enige wat je merkt dat je zover omhoog gaat is dat de oren dicht gaan zitten. Prachtige uitzicht over de stad met al zijn buitenwijken. Zover je ogen kunnen kijken zie je de huizen . Niet voor niks 4 mlj. inwoners. In het hotel gaan we een dutje doen.

Om 20.00 uur gaan we weer op zoek naar een eettent. Het is echt zoeken. The Grace Hotel, hoek King en York St.. Erwin: Beef satay with rice. Renate: Fillet Steak, 2 lekkere stukjes biefstuk baked medium.