4 November 2004

Donderdag 4-11-2004

Sydney - Katoomba

Weer vroeg wakker. 6.00uur. vandaag gaan wij de camper ophalen. Beneden rekenen we eerst onze ontbijtjes en Erwin z'n biertje af. Bij de concierge bestellen we onze taxi. Leek ons toch gemakkelijker en zien we misschien ook iets van de buitenwijken. Nou, dit is dus niet veel bijzonders. Kosten onze taxirit Aud. 58. Met de trein was het goedkoper maar minder comfortabel geweest. Plus dat we nog een stuk met de bus moesten.

Bij Kea campers in Milperra, (Sydney) ¾ uur van het centrum staat onze luxe 2-persoons campertje al klaar.

Een vriendelijke Australier legt ons alles uit over de camper. Schadepunten lopen we na. 1 uur later kunnen we vertrekken. Om 13.30uur rijden we richting de Blue Mountains. Bij de Aldi halen we onze eerste boodschappen. Melk, vlees, groente (slabonen) pasta, chips, jus d'orange (grote 2 liter flessen) 6 grote flessen water, brood en beleg. Water in Australie is wel drinkbaar maar je proeft de chloor heel erg. Dus vandaar het water. We verlaten net de Motorhighway bij Penrith, 'klimmen de bergen' in totdat de km-teller (speeder) het begeeft.

Bij een benzinestation in Glenbrook vragen we of er een Ford-dealer in de beurt is. Waarschijnlijk in Penrith. Dus terug. En ja hoor een klein stukje van de M4 af zit een dealer. Hij neemt contact op met de Kea helpline. Morgen eind van de dag kan iemand ons helpen. De vraag is dan nog of er onderdelen zijn. Waardeloze service van Ford. In Lithgow, de volgende dealer op onze route, hetzelfde verhaal. We besluiten in overleg met Kea terug te gaan naar het depot en de camper om te ruilen. Weer ¾ uur terug over een lange rotweg met allemaal verkeerslichten, KFC's Mac's en Hungry Jacks. Snel onze boodschappen en spullen overgeheveld en vertekken snel weer naar Katoomba.

110 km heuvel op en heuvel af. Beetje Limburg, Ardennen, Luxemburgachtig. Voordat wij de camping opzoeken gaan we nog even naar de uitkijkpunt in Katoomba. Hier heb je fantastisch uitzicht over de Blue Mountains en de Three Sisters. De plaatsen met stroom zijn al bezet op de camping. Het loopt ook al tegen zessen waneer wij daar aankomen. Op de kaart kunnen we geen andere camping vinden.
Onze koelkast houdt het wel 1 nacht op de accu. Erwin maakt een blik minestrone soep open. Meer eten we niet want bij Glenbrook hebben we toch stiekem de Mac gepakt. Oooo wat zijn wij weer slecht. Wij staan met de camper naast een trainings/sportveld waar nu dus Australian Football of zo iets gespeeld wordt. Leuk om te zien. Om 21.30uur liggen we al te slapen. 's Nachts tegen 3.30uur begint het te regen en onweren.