5 November 2004

Vrijdag 5-11-2004

Katoomba - Cessnock 320 km

Het was de bedoeling om hier 1 dag te blijven en wat rond te wandelen. Het is prachtig hier. Maar het weer is zo slecht. Je ziet nu toch niets van de Blue Mountains. We besluiten een touristische route te nemen via Lithgow en Oberan bovenlangs weer terug maar de lus met Oberan laten we voor wat het is.

Het weer is zo slecht. Met bakken komt de regen uit de lucht. De route is nu als volgt. Katoomba, Hartley, Lithgow, Mt Tomah naar Richmond waar we eentussenstop maken om drank in te slaan en wat te internetten voor Aud. 1,50 - ¼ uur. De reis gaat verder naar Windsor waar we de Putty Road pakken naar Singleton. Deze weg gaat tussen 2 parken door, de Wollemi NP en Yengo NP gewoon een schitterende route met veel scherpe bochten en hoge bergen en diepe dallen. Het slingert behoorlijk. Bij Bulga slaan we rechtsaf naar Cessnock. Hier beginnen de wijnvelden van de Hunter Valley. Heel anders dan in Frankrijk. De wijnstokken staan gewoon op vlakke stukken land.

In Cessnock staan we op een Big4 camping voor Aud. 21,60 powersite. Het was een mooie maar een vermoeiende rit vandaag. Sommige stukken wegdek waren echt slecht en hobbelig. We gaan nu lekker slabonen met ravioli in tomatensaus eten.

Erwin:
Nog een leuke: Willen we tanken, staan we achter een andere auto te wachten, komt de eigenaar naar ons toe en zegt dat de diesel een paar meter achter ons staat. Wij lachen, hij lachen, dus de camper in z'n achteruit gezet en voor de eerste keer getank (60 liter voor ± aud 1,19 per liter?). Kunnen we er voorlopig weer even tegen aan.

Wij op zoek naar een camping in Cessnock. Komen we bij de eerste aan en zegt die dame doodleuk dat er wel plek is maar dat we beter naar de andere camping kunnen gaan. Die is veel mooier zegt ze en is van dezelfde eigenaar. Alsof wij het vreemd vinden dat ze dat zegt (ja dus !).