18 November 2004

Donderdag 18-11-2004

Arlie Beach - Rollingstone 346 km

Vanacht heeft weer een beetje geregend. De zon was alweer vroeg warm. Erwin heeft, geloof ik, niet veel geslapen. Zou die vanacht nog aan het duiken zijn geweest ? Wij zijn in ieder geval alle twee hardstikke doof.

Tegen negenen vertrekken we richting Townsville. Bij Bowen rijden we de Bruce Highway af, even weer side seeïng. Het stadje blijkt, zoals gewoonlijk in Australie zeer langgerekt te zijn met brede straten. Het heeft weer van alles, van bowlbaan, rugby/football, countryclub maar een golfbaan heb ik niet gezien. Wanneer wij aankomen is het eb dus de zee is een eind van het land af.

Wij rijden richting Flagstaff Hill, Dit is een hoge berg aan de kust waarop een mooi modern restaurantje staat. Je hebt hier een ongeloofelijk mooie uitkijk over de eilanden voor de kust en over de haven van Bowen.

Prachtige lichte en donkerblauwe kleuren van het water.
We tuffen verder door het saaie landschap naar Ayr. Af en toe zie je velden met tomaten maar verder is het alleen maar rotsige, dor gras en rare bomen. In Ayr doen we onze dagelijkse boodschapjes, 2 lappen biefstukken voor op de BBQ een zakje kruiden voor de rijst en wat bananen.

Wij rijden door naar Townsville. Veel mangoplantages. Ze hangen gewoon aan hoge bomen.

Het suikerriet is er ook nog steeds. Maar de rit is, buiten dat, erg saai. Er zijn geen touristdrives de binnenlanden in. In Townsville gebruiken we een late lunch want onderweg zijn er geen of saaie picnicplaatsen. Het is een behoorlijke grote stad. We wandelen wat rond in het centrum, de Mall. Kopen een cap en stickers van Australie. Souvenirs sparen.

We besluiten de Big4, jawel alweer, in Rollingstone te nemen. Rollingstone Beach Caravan Resort. Buitengewoon mooie camping met sjieke amentities. Plaatje Zeezicht. De BBQ ontbreekt maar er is een geweldige zwembad voor ons alleen. Want er staan wel geteld, 6 caravans/campers op de camping met 113 plaatsen en dat maar voor Aud 18 met korting per nacht. Geweldig. We gaan eerst lekker het luie zweet van ons afzwemmen.