21 November 2004

Zondag 21-11-2004

Atherton - Lake Placid 136 km

We hebben beiden heerlijk geslapen. De reden is dat we vrij hoog zitten , 800/900m. Dus het koelt lekker af. We hebben nog wel onder de lakens geslapen maar het dekbed had toch ook wel over de voeten gemogen. Alles is wel klammig.

Gistermiddag zijn we Atherton ingelopen maar de winkels waren al gesloten. Ook hier gaat alles op tijd dicht. Bij de Mac nog een ijsje en een smoothie gegeten.

Tegen 10 uur vanochtend vertrokken naar Lake Tinaroo. We vertrekken vrij laat omdat we vandaag niet zoveel km's hoeven te maken. Bij Lake Tinaroo maken we een wandeling naar de dam die in de rivier de Barron is gebouwd.

Hierdoor is dit meer dus ontstaan. Vooral nu, op zondag, wordt er druk gevaren met motorbootjes, gesurfd en gezeild. Langs de oevers zijn de gezinnen aan het picknicen/BBQ. Alle plekken zijn bezet.

Na een uur of 1 - 11/2 rijden we terug. Je kunt dus niet rond het meer (onverhard) rijden. We rijden naar Mareeba waar we in de Supa Iga boodschappen halen voor het avondeten. Wij rijden net de parkeerplaats af of een sirene gaat af. In de verte richting Cairns zien we wel veel rookontwikkeling. We zijn erg nieuwsgierig. We moeten toch die kant op. Als we erlangs rijden zo'n 2 km buiten de stad zien we stukken land in brand staan. Doordat het behoorlijk waait en het gras zo droog is verspreidt het vuur zich snel. Ondertussen zagen we al een brandweerauto met zwaailichten er naar toe snellen. Even later uit de richting van Kuranda kwam ons ook een wagen tegemoet.

Onderweg bij een pomp halen we nog een sandwich met kip (voorverpakt). Bah Bah. Wat vies. En een gefrituurde kool/kip loempia. Waar de kip overheen was gevlogen zoals die man achter de kassa dat zei.

We rijden door naar Kuranda. Wat eigenlijk niet zover meer rijden is. We rijden eerst naar de Barron Falls. Gigantische rotspartijen. Een ontzettende diepte.

In de regentijd heb je volgens mij een gigantische waterval. Bijzonder mooi. Vanaf de parkeerplaats zigzagt er een loopbrug langs de berg, door de tropische regenwoud naar de spoorlijn The Scenic Railway.

Tussendoor heb je vergezichten over de rivier en het waterstroompje en de Skyrail (gondeltjes).

Wij rijden terug naar het stadje Kuranda. 1 straat met souvenirswinkels. Best wel eens gezellig. Leuke dingetjes gezien. Veel Art work van Aborignals. Bedrukte tassen t-shirts. Flessencoolers voor bierflessen. Wij rijden verder al slingerend 14 km naar beneden naar Lake Placid de camping. Vanaf hier is het nog zo'n 13 km naar Cairns waar we morgen de camper in moeten inleveren.

Ik vind het wel goed zo. Op een gegeven moment wordt je wel moe van al die km's en dan heb je ook nog de zweterige warmte erbij. De man van de camping vertelt ons dat het hoogseizoen mei t/m sept. is en dat wij dus in het naseizoen zittten. Het regenseizoen begint zo'n beetje januari/februari maar het kan ook zo elke dag starten. Geen peil om op te trekken.