13 November 2004

Zaterdag 13-11-2004

Coolum Beach - Cania Gorge 524 km

We hebben er nu exact 2 weken vakantie erop zitten en we zitten nog maar op de helft. Het is droog gebleven vanacht. Ja, voor het eerst. Het belooft vandaag weer een warme dag te worden. Vanochtend werden we door de zon al vroeg uit bed gebrand (7 - ½ 8). Volgens de krant zou het 30 tot 35ºC zijn. Zo voelt het ook.

Wanneer we vertrekken, is ons eindpunt nog niet bekend. Wij rijden langs de kust naar Noosa. Wanneer wij daar aankomen is het te warm om zomaar een beetje te lummelen en langs de winkels te lopen. We besluiten verder te gaan via Noosaville, Tewantin en Cooroy. Hier gaan wij de Bruce Highway weer op naar Gympie. Net voor Maryboroughs proberen we nog bij een touristcentre om een gedetailleerde kaart te krijgen. Maar die 'tang' had niks. We drinken koffie en een muffin. We overleggen of we vanavond aan de kust of in de binnenlanden willen staan. De kust trekt ons nu niet. Dus we laten Hervey Bay en Bundaberg maar voor wat het is.

In Childers, een bekend backpackers dorp, lopen we maar weer een touristcentre binnen. Een aardige dame geeft ons wat info over Monto/Cania Gorges. Dat wordt het. Het is alleen een pokke eind rijden maar dan heb je ook wat. Boven de touristcentre zit een gallerie waar een paar schilderijen hangen. En wat later blijkt ook een memorial ter nagedachtenis aan de packbackers die omkwamen tijdens de beruchte hostelbrand. Een paar jaar geleden. Er hangt een groot schilderij met de slachtoffers onder wie 2 Nederlanders (jongen en een meisje) en van elk slachtoffer hangt een serie persoonlijke foto's. Ik ben er vanonder de indruk.

Wij verlaten Childers en rijden via de Isis Highway en Burnett Highway de binnenlanden in. Zeer afwisselend landschap, ene keer heuvels met gras en koeien, andere keer bergen met bomen en struiken. Onderweg komen we veel kleine brandjes tegen. Langs de kant van de weg maar ook in de heuvels. Het rookt flink. Waarschuwingsborden met Smoke Hazards staan langs de kant van de weg. Maar het is soms erg mistig. Onderweg zien we nog 2 kamelen. Een stel witroze cacketoo's in de berm vliegen op wanneer we langs rijden. Erwin ziet een paar wilde kangaroo's. Dichter bij Monto veel citrusteelt en verderop graan. Bij Monto moeten we nog zo'n 18km rijden naar Cania Gorge. Tegen 6en komen we aan. Zeer moe maar het was de rit waard. We kiezen voor de Big 4 caravanpark. We worden hartelijk welkom geheten en we kunnen ons morgen vroeg laten inschrijven en betalen. We kunnen een plek uitkiezen. Het is een heerlijke rustige grote natuurlijke camping. We besluiten nadat we de balans hebben opgemaakt om toch maar 2 nachtjes te blijven. Lekker rustig na een dag km's gemaakt te hebben.