10 November 2004

Woensdag 10-11-2004

Mt. Waring - Mapleton 168 km

Erwin heeft de watertank bijgevuld. Vanochtend scheen de zon weer volop. De achterdeuren van de camper wijdt opengegooid. Heerlijk liggend in ons bedje genieten van de rust en de zon. Het wasgoed van gisteren was nog vochtig dus die hang ik nu nog in het zonnetje. Dit is tot nu toe de mooiste en rustigste camping. Tegen 10en vertrekken we weer.

De vrouw van het touristcenter wees ons op the Natural Bridge, een waterfall. Tijdens de wandeling er naar toe, door de rainforest, zien we een grote slang. Volgens mij had hij net zijn lunch op. Zijn lichaam was plaatselijk behoorlijk gezwollen. Misschien een vogeltje. Zo dik is ie wel.

Intussen zijn wij de grens met Queensland overgestoken. Fotootje gemaakt.

Deze route door Numinbah Valley is schitterend. (Tweed Valley) langs het Lamington Park. Het slingert behoorlijk. Bij Springbrook schijnt ook een waterfall te zijn maar die rijden we maar voorbij (tijd hè). Bij Nerang weer de Pacific Highway op naar het noorden. Brisbane besluiten we links te laten liggen.

We hebben geen trek in een grote stad. We nemen de Gateway Highway links langs Brisbane op. Op de hoge tolbrug Aud. 2,20 zien we de wolkenkrabbers in de verte liggen. De Highway gaat na een km of 17 over in de Bruce Highway (Sunshine Hwy volgens de borden).
Bij Caboolture bezoeken we een infocenter voor een goede route kaart voor Queensland. Zeer moeilijk te vinden. Het is het net niet allemaal. We zoeken de coastal explorer van Brisbane naar Cairns. We hebben hem nu van Sydney naar Brisbane. De route is verdeeld in kleine kaartjes met bezienswaardigheden/campings. Handig brochure. Maarja, deze hebben ze niet. We nemen de kaart van de Sunshinecoast maar mee. Een oudere, bleke, Welsman geeft ons wat informatie. Hij was samen met z'n ex in 1968 naar Australie geëmigreerd. Hij werkte in Wales als zelfstandige contruction builder. Op een dag had hij genoeg van het miezerige regen en ging naar Australie. Hij was ook nog in Den Haag geweest met een groot Wales mannenkoor.

Voorbij Caboolture verlaten we de Highway en nemen touristdrive 23, the Glass House Mountains in. Links zien we ook nog ananasvelden en rechts de mountains. Het zijn eigenlijk een zevental hoge vulkanische berg/rotspieken in een redelijk vlak landschp. Het is ook een natuurpark waar je diverse wandelingen (Bushwalks) kan maken.

De Australie Zoo slaan we nu over, het is al 4 uur 's middags. Zonde om daar nu nog te kijken. Slaan links af in Landsborough en nemen de Blackall Range touristdrive. Aan het begin van de route heb je mooi uitzicht over de pieken van de Mountains. We zitten hier vrij hoog. De oren floepen dicht. Weer een mooie rit. Rechts hebben we schitterend uitzicht op de Sunshine Coast. Je ziet de witte, hoogbouw in een lint langs de kust. Erwin dacht dat het de golven waren. Aahh. We rijden door Montville. Een heel gezellig dorpje met kleine winkeltjes. We stoppen niet, doen we morgen misschien. Net als de Zoo.
Ons doelwit c.q. overnachting is The Lilyponds Holiday Park. Het stelt niet zoveel voor maar ja, je moet wat. We zijn een beejte vewend. Dit is onze eindpunt voor vandaag.