22 November 2004

Maandag 22-11-2004

Lake Placid - Cairns 127km

Vanochtend tegen 7.30 uur begonnen met de camper op te ruimen, wel langzaam aan doen want het is al behoorlijk warm. De koffers inpakken. De w.c. en vuilwatertank legen. Langzaam ontbijten. Alle restjes opmaken. De jampot gooien we bijn vol weg net zoals de waspoeder en vele andere spullen. Wel zonde. Toiletpapier en wasmiddel laten we achter in de camper.

Nadat we allebei hebben gedoucht vertrekken we met de camper naar Port Douglas, 67 km naar het noorden. Eerder heb ik naar het hotel gebeld hoe laat wij kunnen inchecken. Er wordt gezegd 3 p.m. en we kunnen de koffers daar achterlaten. Dus we brengen de koffers weg. We doen er bijna 1 uur over. Wat een weg. Slingerend. Het is net een achtbaan. In het hotel aangekomen, krijgen we tot onze verbazing de kamersleutels. We brengen de koffers maar naar onze kamer. Hij is wel kleiner dan in Sydney. Maar met airco en een 'van' aan het plafond. Daarna gaan we Port Douglas bekijken. Leuk dorpje. Hier kan ik mij wel vermaken. We gaan bij Thrifty binnen voor een huurauto. Want het is toch een flink aantal km's van het resort naar P.D. En naar het vliegveld in Cairns. Ze reserveren een Mini voor ons in Cairns. 14.00 uur kunnen we hem afhalen.

We rijden naar Cairns. De laatste rit met de camper. Bij Thrifty staat de Morris klaar. Azuurblauw met de Britse vlag op het dak. De dames bij het verhuurbedrijf zijn ook zeer gecharmeerd/jaloers van de auto.

Ik heb de eer om hem naar het Kea depot te rijden aan de Fearneystreet. De dame van het depot is ook helemaal enthousiast van de kleine auto. We pakken onze drinken en restant bagage over. De reçu/borg Aud 200 krijgen we terug. De camper is o.k. ingeleverd. Ze moeten nog even de mini bekijken voordat we weggaan. Ik heb geen enekle moeite om de camper achter te laten. We trokken toch elke dag naar een andere plaats. Ik vind het wel goed zo.

We rijden met de mini naar het centrum van Cairns. Eerst maar iets eten. Het is al 15.00uur. Op de Esplanade bevindt zich een zwembad (openlucht met een lifeguard). Midden in de stad aan de rand van de zee. Vanuit het bad kun je zo de zee inkijken. Mooi man.

Kleedruimtes en douch/wc ernaast. Allemaal gratis. Parkeren van de auto Aud 0,50 per uur. Wauw toch.

Tegen 17.00uur verlaten we Cairns en gaan naar het hotel. Ik rij terug in de Mini. Hij rijdt goed. Tegen 20.00 uur gaan wij bij het hotel in een restaurant eten. Op het resort heb je er 2. Mundi en Curred. Wij eten de komende week alleen maar de Mundi. Ik neem een zalmfilet op geroosterd brood als vooraf en T-bone met champignonsaus als hoofdgerecht. Erwin, Wedges potatoes met cheddar cheese als vooraf en een steak als hoofdgerecht. Lekker met een fles Lindemans Chardoney. We gaan zoals gewoonlijk vroeg naar bed.