11 November 2004

Donderdag 11-11-2004

Mapleton - Coolum Beach 106 km

Vandaag vroeg vertrokken 9.15 uur. We willen via Montville naar de Australia Zoo. Daar willen we wat tijd voor uittrekken. In Montville wil ik nog wat winkeltjes bekijken. Een beetje rondkijken/snuffelen. We zijn er maar door heen gereden want alle winkeltjes zaten nog dicht (later daarover meer !).

Via Palmwoods langs het spoor door Mooloolah naar de Zoo. Aud 58. In afwachting van de Crocoshow om 12 uur kijken we wat rond. We zien reusachtigg Galapagos schildpadden (Hariet). Koalabeertjes. 1 beertje met een jongen (a Joey). Heel lief.
En nog veel meer.

En ook een Cassowary, maar die hadden we ook al in de Billabongpark gezien.
We komen voor de show. Dus om 12 uur naar het Crocoseum.

Komen we daar wordt ons daar vertelt dat het memorial Day is en dat er om 11 uur zoveel sec/min. Stilte wordt gehouden. De 11de van de 11de maand om 11 uur. We kijken elkaar aan maar het is toch 12 uur zeggen we tegen elkaar. We snappen het niet. Daarna begint de birdshow en de snakeshow. Wij dachten dat de Crocoshow zou beginnen. Mmmm. Wij tegen elkaar, zou de tijd in Queensland een uur vroeger zijn. Zou best weleens kunnen. Vandaar dus dat de winkels in Montville nog dicht waren vanochtend. Het was dus 8.15 uur dat wij van de camping weg reden. We hebben ons een beetje vergist. Valt al weer mee. 1 uur vroeger.

We eten daar een lekker sandwiches. Erwin met kip en mayonaise en ik met zalm en komkommer. Aud. 4,90 voor 2 sandwiches. Niet duur. De Crocoshow was mooi om te zien. Wat een grote beesten zijn dat zeg. We krijgen nog een tijgershow te zien met 3 kleine tijgertjes. Tijdens de birdshow lieten ze een aantal mooie gekleurde cacketoo's, ara's vliegen.

Tegen een uur of 2, 1/2 3 zijn we richting de kust vertrokken. Coolum Beach. We hebben behoefte aan zee, strand en zon. Die nu overigens volop schijnt. Een graad of 25-26. We hebben overigens ook nog Wombats en Tasmaanse duivels gezien.
En een Rasmanian Devil. Die zijn zo blind, die zie niets maar ruiken des te meer.

De wombats zijn net koala's maar dan 10 keer zo groot. De duivels lijken wel op grote zwarte varkens. Maar het is leuk om ze in het echt te zien en in het land waar ze voorkomen. De Zoo was erg leuk om doorheen te wandelen en niet te groot. Door die show's bij elkaar een 1 uur, wordt het nog leuker.

In Coolum besluiten we 1 dag te blijven. Dus 2 nachten. Daar maken we de balans op . Hoever, waar en hoe we verder gaan. Maar eerst een beetje zonnen/luieren. Ik heb nu maar een wite was gedraaid. Deze keer voor Aud.3. Maar, ja, we zijn aan de sunshine coast. Zal alles wel duurder zijn.

We besluiten vanavond maar lekker uit eten te gaan. Het wordt restaurant Castro. Erwin bestelt spiced kebab en ik, het dagmenu. De Barramundifilet met rocketsalade en sinaasappel. Heerlijk, vooraf brood met pesto, in de vorm van een pizza. Als toetje nemen we beiden, Affagato. Dit is 3 bolletjes vanille ice met een glaasje espresso en een glaasje amaretto. Dit meng je door elkaar, lekker !!!!! Krijg je ijskoffie. Aud 86. Erwin met de benodigde light biertjes en ik met een glaasje witte wijn. We gaan wederom vroeg naar bed. Zelfs Erwin. Dit is echt een unicum. Thuis is 10 uur vroeg. Maar hier is 9 - ½ 10 dat we in bed liggen en slapen. Komt misschien door het autorijden. De wegen zijn niet bepaald vlak ook de Highway niet. En de touristdrives gaan over hoge heuvels en diepe dalen met scherpe bochten en slechte wegdek. Maarja, je wilt ook weleens van die highway af. Maar je hebt hier schitterende vergezichten. De rit van vandaag bijvoorbeeld. Je had iedere keer een mooi uitzicht over de kust en de zee. Zeer de moeite waard.