15 November 2004

Maandag 15-11-2004

Monto - The Caves 300 km

We worden voor de verandering ook vandaag weer lekker vroeg wakker. Het is heerlijk rustig. Er lopen wat kangaroos op de camping te grazen. We kijken er al niet meer van op.

De reis gaat naar The Caves. ± 30 km ten noorden van Rockhampton. We hebben ons redelijk vergist in de km's. We dachten 100 km maar het is totaal 300 km geworden. Renate heeft ook een stuk gereden. 's Morgens zijn we eerst naar het stuwmeer gereden (Lake Cania). Ziet er geweldig uit. Heel mooi aangelegd en je kunt er in zwemmen. Ik zou het niet doen want er staan grote waarschuwings borden dat er groen en blauwalg in kan zitten. Na even rondgelopen te hebben gaan we verder.

Vlakbij die andere camping in Cania Gorge is een leuke wandelroute door het bos naar een "Dripping Rock" en "The Overhang". Dat is ongeveer 1200 meter lopen. Maar je moet ook terug.

Het is vreselijk warm. Ik zweet me een otter. Renate gaat bijna door haar enkel heen maar het is allemaal wel erg mooi.

We pakken de camper en gaan weer op pad. Als snel zet ik Renate achter het stuur. Kan ze een beetje wennen want hier komt toch geen hond.

Via Biloela, waar we boodschappen doen in de Australische AH ( Woolworth's) en waar we wat eten, gaat de reis verder naar The Caves. Het ligt aan de Bruce Highway (1) net boven Rockhampton. De camping is een bijzaak want het gaat hier om zijn grotten. De camping is wel erg mooi en heel netjes. Uiteraard worden we ook hier weer welkom geheten door wat kangaroos die op de camping rondlopen. De plaatsen zijn wel erg klein maar het lukt wel.
Vandaag moeten wij gebruik maken van de camping BBQ. We zitten geloof ik nu dicht bij de steenbokskeerring (Capricorn). Vandaag was de rit niet zo heel erg spannend. Stukken erg heuvelig maar ook wel vlakke landbouw grond en veeteelt. Hoofdzakelijk graan, stro/hooi. Achteraf een lange, warme rit. Bij aankomst op de camping betrekt de lucht, veel donkere wolken. Erwin heeft voor mij 2 stukken runderlappen/entrecote's gebraden.