7 November 2004

Zondag 7-11-2004

Bonny Hills - Nambucca Heads 157 km

We worden weer vroeg wakker door een vogelzangconcert. Heel mooi met het ruizen van de zee op de achtergrond. Gisteravond nog even het strand opgelopen maar het begon al dampig/mistig te worden. Het was aangenaam weer.

We zijn vandaag geëindigd op de White Albatros Holiday Resort in Nambucca Heads. 157 km gereden via touristdrive 10 via Tacking Point een vuurtoren.

Wat een prachtig uitzicht heb je daar.

De zee die tegen de rotsen aan slaat. Naar Port Macquarie. Opzich geen bijzondere mooie stad. Maar het schijnt wel historisch te zijn. Dit is er niet aan af te zien. Maar dat is, denk ik, typisch Australie. Geen tot weinig historische gebouwen. We spotten ook een dolfijn in de haven. We lunchen hier. Een lekker eigengemaakte Beefburger met bietjes en chips (patat).

Daarna rijden we door naar Billabong Koala Park. We zijn net op tijd om de koala's te aaien (patting time 1.30pm) Ik doe het dan ook maar.
Best zielig eigenlijk voor die beesten. Zoveel mensen en lawaai dus. Ze slapen 20 van de 24 uur. Uit de ecalyptusbladeren die ze eten, halen ze zo weinig voeding vandaar al dat gesnurk. Erwin filmt dat ik de koala over zijn rug kriebel. Want alleen zijn ruggetje mag geaait worden. Verder hebben ze nog Cassowary's, agressieve grote kalkoenen, mooi gekleurde en witte pauwen en natuurlijk de kangaroo.

Ze hebben daar ook opvang voor deze beestjes. Je kunt gewoon bij ze in de wei lopen en maiskorrels voeren.

Om 14.30uur vertrekken we weer via de Pacific Highway naar het noorden. We eindigen dus de dag in Nambucca Head. Een echte caravanpark met een lagoon. Schitterend gelegen aan een grote baai met een grote zandbank. Gewoon een schitterende plek. Wel een duurder. Aud. 25. Volgens mij zouden er ook pelikanen op die zandbank moeten zitten. Maar de regen dreef mij terug naar de camper. Erwin probeert de Sunday Telegraph te ontcijferen. Met een biertje op moet dat wel lukken. Het motregent tot een uur of ½ 7.

Wij vluchten snel naar de Bistro annex snackbar en poolcenter van de camping. Ik bestel een seaplatter Aud.35 is ongev. € 20: 3 koude en 3 warme vissoorten. 3 koude: halve kreeft, 3 oesters (oysters) en 3 grote garnalen (prawns). De oesters smaakten best lekker. Toch niet zo slijmerig dan dat ik dacht. Naar die 3 stuks heb ik wel een zilte, rinsige smaak in de mond. Dit spoel ik weg met een heerlijk witte koude Sardonnay. 3 warme: 3 crumbled (krokant) garnaaltjes, 3 calamari's en een gebakken visje (deegjasje was erg flauw van smaak). Erwin had 4 lamskoteletjes met een groene bonen tomatensalsa en aardappelballetjes. Toetje van mij: blueberry cheesecake met mangocoulisse en icecream. De cheesecake is erg zoet maar samen met het ijs smaakt het best wel. Erwin dronk er Noord-Tasmaanse bier bij. Castle beer. Nadat we weer in de camper zijn begint het te regen.