17 November 2004

Woensdag 17-11-2004

Arlie Beach 0 km

Vanochtend vroeg wakker, nou ja, de hele nacht eigenlijk al. Het was een behoorlijke hete/warme, zweterige nacht. Niet veel geslapen, ½ 7 bed uit, nu eens geen geroosterd brood maar op z'n Hollands met een glas melk. Tas ingepakt, zonnebrand ingesmeerd. ½ 8 stonden we klaar aan de poort om opgehaald te worden. Busje komt zo. In de haven ligt de gele katamaran al klaar.

Erwin) Het is een mooie grote boot waar ook nog zeilen opzitten. De zeilen worden vandaag (blijkt later) niet gebruikt. Te weinig wind. We hebben genoeg ruimte. In totaal 9 man/vrouw. en 6 man bemanning.

We besluiten om een introductie duik te maken. 30 minuten onder begeleiding. Met z'n 3tjes en 1 instructrice. We hadden op het droge al de basisdingen geleerd. Na een aantal handelingen te hebben geoefend in het ondiepe water duiken we vanaf het strand omdat het weer anders is dan anders gaan we naar een andere plek als normaal ook voor de crew. Het is geweldig te zien al die soorten koraal en verschillende vissen. Er is ook een grote bij van ongeveer een meter. Elvis genaamd. Supertam, je kon hem aaien ( glad en glibberig). De instructrice strooit wat vissevoer in het water. Je wordt helemaal ingesloten met glibberige vissen. Renate en ik hebben allebei wel wat last van de oren. Na een half uurtje gaan we weer lanzaam naar boven. Daarna hebben we de gelegenheid om nog wat te snorkelen.

De lunch, brood met ham, aardappelen in koflookroom, bietjes, bonen met uien, kippepoojtes (alles koud) smaakt heerlijk. We besluiten allebei (Renate na enige bedenkingen) om na de lunch nog een duik te maken. Dit keer minder vis maar meer koraal. We maken nu een duik vanaf de rubberen boot. Achterover. Wel eng. We hebben allebei toch behoorlijk last van de oren. (later maar eens uitzoeken of dat normaal is). Ik heb zelfs een beetje een bloedneus. (komt wel vaker voor) Het was heel gezellig op de boot.

Een meisje uit Belgie (Sigried) die 3 maanden alleen door OZ trok. Ze was nu halvewege en was op weg naar Sydney. Daar ging ze verder met een vriendin van haar via Melbourne naar Addelaide. Ook was er een oudere Australische man met zijn jonge chinese loverboy. Hij zorgt voor die jongen, betaald z'n engelse les e.d. Thoby heet die jongen. In China, Tho. Leuke man. Was zeer geinteresseerd in hoe het in andere landen (Belgie en Nederland) gaat. Na ons ontvangst van goedgedrag onderwater te hebben gekregen werden we weer met het busje naar de camping gebracht. Leuke dag gehad. 's Avonds met de bus Aud 3 p.p. naar de stad hapje eten. Half 10 naar bed. Moe maar voldaan van een indrukwekkende dag.