24 November 2004

Woensdag 24-11-2004

Port Douglas

Het was inerdaad erg vroeg vanochtend maar zeer de moeite waard. Tijdens een wandeling bij Cape Tribulation hebben we een echte Cassowary gezien.

Er zijn er maar 17 in de hele Daintree streek. Uitstervend ras. Op de terugweg zagen we een mannetje met een kuiken.

Tijdens de wandeling laat Grant, onze gids en chauffeur, ons van alles zien, ruiken en proeven. Uit de achterwerk van een groene miertje komt vocht wat naar lemon smaakt. Vertelt veel over de bomen en varens. We gebruiken een warme lunch van de BBQ. In een kleine eetgelegenheid in de rimboe. We maken een tocht over de Daintree River en zien daar 2 krokodillen en wat pelikanen.

1 krokodil scheen al ruim de 50 te zijn gepasseerd en had geen tanden meer. Zijn prooien ving/vermorzelde hij met zijn kaken. We hebben een tijdje langzaam achter hem aangevaren. Minimale afstand tot de krokodil moet op z'n minst 15 meter zijn. Erecode tussen de schippers. Schitterend ondank het zeer slecht weer.

Met slecht weer bedoel ik regen (bakken uit de lucht) maar verder was het een zeer aangename temperatuurtje. Bij het aanleggen in een sprint van de boot naar het souvenirswinkeltje van de schippersvrouw waar ze allerlei etenswaren/souvenirtjes waaronder theebladeren uit het gebied verkocht. Buiten stond een enorme Lychee boom. Geen eentje geplukt want we moesten weer in een sprint tussen de druppels door naar de bus. Alleen door de airco in de bus werd het een beetje fribsjes. Het was echt zeer de moeite en geld waard.