16 November 2004

Dinsdag 16-11-2004

The Caves - Arlie Beach 448 km

Gisteravond heeft het toch weer geregend, een klein buitje maar. We hebben weer lekker geslapen. Het was zowaar kwart over 10 / ½ 11 toen we naar bed gingen. Wel laat voor ons doen. Vanochtend schijnt de zon volop. Lek geprikt door de muggen. Flinke bulten. Gedurende de dag ontdekken we steeds meer muggenbulten. Vreselijke jeuk.

Vandaag toch weer een lange trip gemaakt. Bedoeling was Mackay maar onderweg besloten we toch dat we een duik/snorkeltrip naar de overbekende Whitsunday Island willen maken en die vertrekken toch allemaal vroeg vanuit Arlie en Shute Harbour. We zijn vanochtend al om 9 uur vertrokken. We zoeken een camping in de buurt van Arlie Beach. Het wordt de Big4 Adventure whitsunday resort caravan park. Hier kun je dus de trips boeken en ook worden opgehaald. Handig, hoef je niet naar het dorp en al die boekingskantoren af te lopen.

De rit naar Arlie Beach was voor het eerste gedeelte naar Mackay erg saai. Maar dat is algemeen bekend. Dit is toch al 300 km. Alleen maar bomen en dor grasland met vermagerde koeien erop. Na Mackay was het nog 100 km rijden naar deze plaats. Glooienden heuvels met alleen maar suikerriet. Mackay heeft ook de grootste op/overslag van suikerriet ter wereld. Mooi landschap om door heen te rijden. Op de camping boeken we een trip bij Seasation om te gaan snorkelen en evt. een introductieduik Aud. 158 voor 2 pers. 1 dag.

Morgen om 7.35 uur klaarstaan aan de poort. We moeten nu niet alleen vroeg wakker worden (geen probleem) maar er ook vroeg uit zijn. We nemen nu eerst maar een duik in het grote zwembad. Het zou moeten opfrissen maar het is gewoon warm zout water. En nu een lekkere glas rode wijn.