3 November 2004

Woensdag 3-11-2004

Sydney

Vroeg wakker. 7.00uur. We kijken 's ochtends meestal even Skynews. Veel Europees nieuws. Bezoek van koningin Elisabeth aan Berlijn. Stand van zaken m.b.t. de verkiezingen in Amerika. Weersverwachting vandaag: Sydney, zonnig en bewolkt 24 ºC. Vulkaanuitbarsting op IJsland. Hobart Tasmanie regen 16ºC, Brisbane zonnig 31ºC, Perth zonnig 20ºC.

Vandaag doen we het rustig aan . We geven onze voeten een beetje rust. Ontbijten nu maar in het hotel. Lekker Engels met scrummbled eggs and bacon on toast. Erwin houdt het maar bij een croissantje, toast en zoete cake.

Australian Museum bezocht. Was leuk. Erg op kinderen gericht.

Om 13.00uur nemen we de afternoon tour.
Een 2 ½ uur duurde rondvaart door de haven van Sydney. Prachtig uitzicht over Sydney vanaf het water.

Vooral de Bridge is schitterend. Tijdens de tour zie je ook de vele de stranden en de grote (buiten) huizen rond Sydney. Waar je dus ook met de ferry's naar toe kunt. (Bondi Beach) Helaas gunnen wij ons daar geen tijd voor. Erg mooi. Lekker geluierd op de ferry. Op Circular Quay aan de waterkant nog lekker wat gedronken en van het zonnetje genoten.

Via Botanic Garden kuieren we terug naar ons hotel. Wij doen onze late middagdutje.

Tegen 20.00uur schrikken we wakker. We hebben geen zin om ver te lopen voor een restaurant. Tegen over het hotel lopen we Crown St. In . Het wordt mosselen voor mij en een steak voor Erwin. Lekkere grote sappige mosselen in schelp. Normaal gesproken (in Nederland) krijg je de saus apart erbij maar hier dreven de schelpen in een saus van coconutmilk en koriander, erg smakkelijk met een glaasje witte sauvignon blanc. Dit allemaal uit Tasmanie. Het restaurant heet ook Tasman's.