26 November 2004

Vrijdag 26-11-2004

Port Douglas

Vandaag vroeg uit de veren, 7.50 uur moeten we paraat zijn voor onze hernieuwde kennismakingstour naar The Great Barrier Reef.

Aanvankelijk was de bedoeling om alleen te gaan snorkelen maar aan boord begon het toch te kriebelen. Eerst maar 1 duik doen en kijken we dan wel hoe het met onze oren gaat. De heenweg was het behoorlijk ruig. Een aantal mensen gebruikten de kotszakjes. De boot was behoorlijk groot en koste Aud 2 milj. De eerste duik ging hardstikke goed. Alles werd goed uitgelegd. En wegaan langzaam langs het touw naar beneden. Na elk meter afdaling moeten we de oren klaren. Dit gaat beter dan bij de vorige duiken. We zien nu niet zoveel gekleurde visjes maar het koraal is prachtig van kleur. Kleine kerstboompjes, paars van kleur. Als je ze voorzichtige aanraakt klappen ze dicht. Zee komkommer aangeraakt. Voelt vies aan.

(Erwin) We besluiten om nog een 2e duik te nemen. Alles gaat goed, hoewel ik vond dat de eerste beter ging. Met name de bril zat beter. Een 3e duik nemen we niet meer want we willen ook nog snorkelen. We besluiten om achterde instructrice aan te gaan. (uitleg e.d.) Was een beetje te druk.

Kortom, een geweldige dag en blij dat we toch nog gedoken hebben. We hebben ook nog wat foto's gemaakt. Met het busje terug naar hotel, douchen en eten. Het eten is zoals gewoonlijk voortreffelijk. Helaas zaten er achter ons een Amerikaans stel met een wonderkind (ik ga er maar vanuit dat het Amerikanen zijn want die zijn altijd zo overdreven). Het wonderkind kan piano en nog veel meer instrumenten spelen. De heer in kwestie was zijn hele levensloop aan zijn (onbekende) buren aan het vertellen. En wij maar lachen.

Van het poolbiljart komt niet veel van tercht omdat deze de hele avond bezet is.