8 November 2004

Maadag 8-11-2004

Nambucca Head - Broken Head 294 km

Na een hele nacht regen schijnt er nu een erg waterig dun zonnetje met nog veel donkere wolken. Het is verder wel een aangenaam weertje. Als ik het goed begrijp voorspellen ze dit weer voor de komende 3 dagen. Als het maar overdag niet koud wordt.

Vandaag dus 294 km gereden en zijn gestopt in Broken Head ongeveer 7 km onder Byron Bay om 16.15 uur. Weer via de Pacific Highway met voornamelijk heuvelig landschap met bos en veeteelt. Coffs Harbour zijn we doorheen gereden. Niet veel bijzonders. Hier begint inderdaad de bananenplantage en verderop naar Grafton de suikerrietplantage in grote getallen.

Vanaf Grafton rijden we langs de Clarence river. Bijzonder mooie rit. De huizen zijn ook wat mooier met veranda's en kijken over de rivier uit.

In Ulmarra houden we een koffiebreak. Grappig gehuchtje, 1 straatje (doodlopend) met oude gebouwtjes en aan het eind een hoteltje in wildwest style.

Maclean, ongeveer 29km verderop heeft ook nog een historische uitstraling. Zeer mooie omgeving en route. Bij Gurrigal Aboriginal Center/New Italy stoppen we even. Kleine rustpauze. Het weer is zonnig en bewolkt, afwisselend. Met hier en daar een regenspat. Bij de 'restarea'is een kleine italiaans museumpje met een winkeltje waar je aboriginal-spullen kunt kopen. In dit gebied, New Italy genaamd, zijn in 1800 zoveel, een grote groep Italianen neergestreken en vormen een hechte gemeenschap. Hun gereedschappen, foto's en overblijfselen liggen tentoongesteld. Onze trip gaat verder langs de Richmond river ook weer zo'n brede rivier.

Bij Ballina gaan we de Pacific Highway af en nemen de Tourist Drive 30 naar Byron Bay. Deze is ook korter. We eindigen dus in Broken Head Caravan Park dicht aan zee. Tijdens een wandeling langs de zee zien we diverse surfers. De golven zijn hier dus goed en hoog genoeg.