9 November 2004

Dinsdag 9-11-2004

Broken Head - Mt. Warning 70 km

Voor 10en weer vertrokken. De departuretime voor de campings is dus 10 uur. Byron Bay wordt nu aangedaan. Leuk toeristen stadje. Ze zeggen de hippie stad van Australie. Nou dat is het ook wel maar wel in alle soorten en maten. Volgens mij meer de nieuwe hippie's. Hier vindt je dus allemaal kleine winkeltjes met souveniers, surfspullen, sportkleding en alles op het gebied van healing. Wel gezellig. Kom je eigenlijk bijna nergens tegen in Australie behalve wat op een kleine schaal in Sydney.

Wij gaan de Pacific Highway weer af en rijden naar Murwillumbah. We stappen hier de touristcenter binnen voor wat informatie over de streek. Een behulpzame vrouw bleek getrouwd te zijn met een Nederlandse man, die altijd op de vaart heeft gezeten. Nu was hij hier een constructionbuilder. In '95 waren zij in Nederland bij haar schoonfamilie in A'dam. In Garderen hadden ze gelogeerd in een vakantiehuisje van een schoonzus . Ze hadden een ritje met stroomtrein van A'doorn - Dieren gemaakt en dan met de boot naar Zutphen. Grappig een Australische die in Zutphen is geweest. Met een aantal brochures en informatie vertrekken we naar Mt. Warning Caravan Park.

Een heerlijke rustige natuurcamping met stroom. Op een met bos omsloten veld mogen we een plek uitzoeken (maak niet uit waar). Ik ga maar een donkere wasje draaien in een Australische washingmachine. Blijkt alleen met koud water te zijn. In de supermarkt zag ik al wel waspoeder voor coldwashes. Dus kennelijk wassen ze hier veel met koudwater, energie zuinig of gebrek aan.......
Met gewone poeder moet het ook wel lukken. Ik schuif er 2x Aud. 1 en 20ct in de machine en hij begint te ratelen en te bonksen. Niet voor niks hebben ze liever geen gebruik van de machine na 5 uur 's middags. 20 minuten wassen. De witte was doe ik maar met de hand en dump alles bij elkaar in de dryer. Weer 2x Aud 1 en 20 ct. Nu moet ik de munten in bakje steken en aanschuiven. Heerlijk ouderwets. 30 minuten later en sommige kledingstukken zijn nog niet droog. Erwin z'n dikke lange onderbroeken bijv. Die hangen we maar uit in de camper want ondertussen begint het elke keer te druppelen en het wordt vochtig/klammig maar aangenaam weer.

Tegen een uur of ½ 7 's avonds zien we een kleine 'rode' kangaroo 'grazen' achter de camper. Erwin heeft er een filmpje van gemaakt. Het is net een groot konijn met een stevige staart. In Nederland zou je helemaal uit je dak gaan maar nu je hem in het wild ziet, is het ook 'gewoon'. Hij hoort hier in deze omgeving thuis. Het was speciaal. Hij zit rustig te eten en kijkt af en toe op. Net als Erwin die leest en af en toe opkijkt naar de kangaroe. Wij hebben nu 2 kangaroo's gespot. Het lijkt wel of ze mensen gewend zijn. Ze zijn niet schuw.

De eigenaar van de camping blijk in Brugge 'Cultureel Hoofstad' te zijn geweest. Toen we aankwamen stond zijn vrouw een poedeltje te knippen/scheren. Heerlijk toch. Zeer relaxed. Ook hier vindt je caravans die permanent bewoont worden. Op elke caravanpark vindt je ze wel. De vrouw in het touriscenter zei al, in Nederland leven ze in een 'strak regime' hier is alles zo relaxed. Als toerist merk je het niet zo.